Szállás Kemence, szállásfoglalás, programok, látnivalók egy helyen.

útiterveim Belépés
Hétvégére
Következő nyaralásra
Egyszer megnézném

Magyarország » Pest megye » Kemence  

Mikla Ház

útitervbe

Kemence, Fő út 59. -Térkép

  • Mikla Ház, Kemence

BUDAPESTTŐL KB. MÁSFÉL ÓRÁNYIRA, 2 SZOBÁS HÁZ HANGULATOS KÖRNYEZETBEN, KÖZVETLENÜL AZ ERDŐ ÉS A PATAK KÖZELÉBEN EGÉSZ ÉVBEN KEDVEZŐ ÁRON KIADÓ.

A Börzsöny hegység egyik legszebb helyén fekszik Kemence, az Ipoly-völgy legrégibb falvainak egyike, ősi palóc falu. A települést festői környezet veszi körül. Az egész falu a Börzsöny oldalába simul, melyet a faluról elnevezett patak szel ketté, ami az Ipolyba torkollik.
A település az egykori Hunt család egyik tagjának, Godónak birtoka volt. Nevét őrzi a falu mellett, a Fekete-patak völgye feletti magaslaton álló Godó-vár romja.
A volt erdei vasút telephelyén létrehozott erdészeti és kisvasúti múzeum felújítva és felújításra várva mutatja be az elmúlt évtizedek mozdonyait és szállítóeszközeit, köztük ritkaságokat. A múzeum mellől indul útjára a kemencei erdei vasút.
A település a Szobról Parassapusztáig vezető 12-es számú útról érhető el, Vámosmikola és Bernecebaráti között fekszik. Diósjenő-Nógrád felől rövidebb és hangulatosabb úton az erdőn keresztül is megközelíthető.
Látnivalók: Volt megyeháza, Kemencei Erdei Múzeum Vasút, Tájház

A ház közelében étterem, pizzéria található.

A közelben megtekinthető a nógrádi vár, valamint Nőtincsen a Seholsziget Élménypark kínál remek szórakozást. Itt fából készült játszótér, állatok, lovaglási lehetőség várja gyönyörű környezetben a vendégeket.

Érdeklődés: 20/527-6080, 30/326-1326
www.miklahazkemence.gportal.hu

Bővebben

Értékelések  Írjon értékelést

Házirend

Lemondás
Nincs
 
Ez az oldal cookie-kat használ, hogy biztosítsa a legjobb felhasználói élményt. Rendben